
Crème brûlée deser przygotowywany na bazie kremu z jaj, śmietany i cukru, uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru. podawany zwykle schłodzony w kokilkach. aromat kremowi nadaje dodawana zwykle wanilia, czasem także czekolada lub inne dodatki smakowe.
no wienc tak. kolejne targi w Sosnowcu upłynęły mi na niecierpliwym czekaniu na wieczorny krem brule. na zabytkowej porcelanie ze srebrnym widelczykiem i gałką lodów melonowych pod bacznym okiem portretów osiemnastowiecznych grafów habsburskich i miliona trofeów śląskich myśliwych zawiśniętych w dworku dawnych książąt pszczyńskich.
no wienc tak. kolejne targi w Sosnowcu upłynęły mi na niecierpliwym czekaniu na wieczorny krem brule. na zabytkowej porcelanie ze srebrnym widelczykiem i gałką lodów melonowych pod bacznym okiem portretów osiemnastowiecznych grafów habsburskich i miliona trofeów śląskich myśliwych zawiśniętych w dworku dawnych książąt pszczyńskich.

osobiście uważam, że dekorator wnętrz jednak nieco oczadział, na każdym wolnym skrawku ściany, dachu, podłogi plasując a to wypchanego niedźwiedzia a to znowu kunę, wilka, rysia a to objedzone przez czas i mrówki czaszki koziołków z bogato rozczapierzonym porożem. ale ponieważ to jednak spuścizna , spuściłam na te aberracje zasłonę przyzwolenia. zwłaszcza. że w zamian dali mi o takie widoki spod prysznica
albo takie landszafciki o zmroku.





a targi jak to targi:


b.
3 komentarze:
jakoś mnie nie dziwi brak reakcji publiczności
Co tu komentować...
Pozostajemy w niemym zachwycie i skrytej zazdrości
alaska
o,dzięki alaska, wyjęłaś mi to z ust:) nic dodać, nic ująć...tylko pozazdrościć...
Ju
no dobra. zaraz posprzątam z tego stołu. ale wierzcie mi , zalety wyjazdu stanowiły odpowiedni rewanż za wady wyjazdu. a summa summarum i tak bilans na minus z powodu mandatu. o. była nagroda musi być i kara .
Prześlij komentarz